Translate

1 Mart 2011 Salı

Kullandığınız kelimeler sizi anlatıyor...

HAYAT ÇOK ZOR:

Zorluklarla dolu bir hayat yaşar. Terslikler nedense hep bu kişileri bulur. Etrafında kolaylıkla amaçlarına ulaşan insanları büyük bir hayretle karşılarlar.



HAYAT MÜCADELEDİR:

İstediklerini büyük bir çaba ve emekle elde eder çünkü hayatı savaş arenası gibi düşünür. Sürekli koşturan ama hedeflerine ya tam olarak ulaşamaz ya da çok zaman geçtikten sonra erişir.



İNSANLARA GÜVENİLMEZ:

İşinde veya ilişkilerinde ihanet, aldatma ve iflas gibi güçlüklerle karşılaşır. Paylaşımdan hoşlanmayan, temkinli ve titiz insanlardır. Genellikle yalnızlıktan hoşlanır. Bu kararını sabitleyip çoğalttıkça da sonunda yalnız bir hayatı olur.



NE ZAMAN İYİLİK YAPSAM KÖTÜLÜK BULURUM:

Önceliği hep başkalarına vererek beslenir. Böylece kendi taleplerini erteler, beklediği takdiri ve teşekkürü göremediği için üzüntü ve öfke dolu hayatı olur. Genellikle yetiştiği ve kendi kurduğu aile içinde evin reisliği rolünü üstlenerek aşırı sorumluluk alır ve hayır demeyi beceremez. Benzeri diğer cümleler; Herkes mutlu olursa mutlu olurum, Ben olmazsam başkaları kendi başına başaramaz. İnsanları kırarsam sonunda yapayalnız kalır mıyım?



BEN LAYIK DEĞİLİM:

Mütevazi bir hayatı olur, genellikle kendine zor yetecek kadar kazancı ve sevgi alışverişi olur. Hayatı hak etmediğini düşünen derinlerdeki suçluluk kararı ona karşılaştığı tüm güzellikler ve fırsatlar için daima bir soru sorar; hak ediyor musun?



KEŞKE ERKEK OLSAYDIM:

Erkek rolünü üstlenen bir kadın olur ve mutlu ilişkiler yaşayamaz. Genellikle pasif role bürünmüş eş seçerken erkek arkadaşları da kendilerini ‘harbi hatun’ olarak tanır. Hep bir yerlere yetişme amaçlı telaşlı bir ruh hali vardır. Ama kendi varlığını ispat için çıktığı bu yolda geç kalmışlık, öfke ve beğenilmeme duygularından bir türlü kurtulamaz. Benzer durum keşke kadın olsaydım talebi ile de ortaya çıkmaktadır.



NEDEN VARIM:

Varlığından hoşnut olmayan bu kişiler aslında ‘keşke doğmasaydım’ şeklinde düşünürler. Genellikle istenmeyen bir bebek olarak dünyaya gelmiş ya da sonradan reddedilmişlerdir. Bu nedenle varlıklarını ortaya koyacak ve kendilerini ön planda tutacak her konudan kaçınarak kendilerini gizlemeyi uygun bulurlar. Bazen de varlıklarını acı veya isyan dolu bir yaşam serüveni ile gösterirler. Çünkü her an var olmak gibi bir suç işlediklerine inanmaktadırlar.



YA KAYBEDERSEM:

Başarı odaklı insanlardır. Herhangi bir konuda kaybetme ihtimali bile kendilerini kaybetmeye yetmektedir. Çünkü kaybetme duygusu onların zihninde bir arabanın yoldan çıkması halinde nereye gideceğinin bilinmediği ve endişe edildiği bir duruma benzeyen kontrolü kaybetme, ne yapacağının tayin edilememesi anlamına gelmektedir.. Hayata güvenmeyen, titiz ve mükemmeliyetçi kişilerdir. Ama bu korku onlara mutlaka kaybettirir.

(Kişisel Gelişim. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder